0 0 0 0

2023-09-25

Par to, kur garšīgi.

3 mani kafejnīcu favorīti Lindenholmas tuvumā.

Nevienam, kurš mani kaut nedaudz pazīst, nav noslēpums - es mīlu ēdienu. Es nemitīgi meklēju vietas, kur ēdienos dzīvo dvēsele un mani ļoti, ļoti iepriecina, ka arī netālu no mājām ir iespēja aiziet nobaudīt kaut ko kvalitatīvu un garšīgu. Pastaigas attālumā no Lindenholmas ir vairākas kafejnīcas, kur viesojos regulāri un iesaku arī Tev.


Šobrīd mans favorīts ir Lindenholmai vistuvākā kafejnīca - Cake Up. Tā ir maza, mīlīga vietiņa, kur ir ne vien garda kafija un kūciņās, bet  iespējams arī paēst brokastis, pusdienas un arī agrās vakariņas. Es melošu, ja teikšu, ka tur neviesojos vismaz reizi nedēļā. Kas mani iepriecina visvairāk, ir fakts, ka pat pusdienu piedāvājums nekad nav "parasts" - ēdieni vienmēr ir ar odziņu un tiešām ļoti baudāmi. Mans brokastu favorīts ir plaučola ar piedevām un arī buratas salāti ar tomātiem.

Cake Up atrodas Daibes ielā 29 un ir ļoti viegli atrodams. Blakus ir pieejama arī Europark daudzstāvu stāvvieta vai arī, ja vēlies ieskriet tikai pēc kafijas, tad automašīnu uz 30 minutēm vari novietot pavisam blakus kafejnīcas ieejas durvīm. 


Otro un trešo vietu dala divas kafejnīcas, jo neredzu, ka tās būtu salīdzināmas kaut vai virtuves ziņā, bet, ja dosies 5 minūšu pastaigā Ulmaņa gatves virzienā, tad Tev būs iespēja nobaudīt gardus gruzīņu un armēņu ēdienus kafejnīcā ZaNaZaN. Es esmu ļoooti iecienījusi gruzīņu un armēņu ēdienus, bet tā, kā man līdz šim nav bijusi iespēja tos baudīt Gruzijā vai Armēnijā, tad ar prieku izmēģinu pieejamās iespējas tepat Latvijā un pavisam izcili, ka to varu darīt pavisam netālu no mājām. ZaNaZaN mana top izvēle ir varbūt garlaicīga, bet viss ģeniālais ir vienkāršs, tāpēc visbiežāk izvēlos sulīgo vistas šašliku un glāzi kāda no autentiskajiem sarkanvīniem.


Un tad, protams, ir klasika - ģimenes restorāns HERCOGS Vītiņu ielā 4A. Te ir ļoti ģimenēm draudzīga atmosfēra un ēdieni piemēroti visām gaumēm. Te ir svinēti ne mazums svētki un baudīti ne mazums gardi ēdieni, bet mans iecienītākais pēdējā laika ēdiens ir laša fileja cepta krāsnī ar dzelteno burkānu biezeni, ceptiem sezonas dārzeņiem un greipfrūta - sviesta mērci, ko komplimentē pak choy, sparģeļi, brokoļi, cukurzirņi un tomāti. 


Tagad es pati sev teikšu paldies, jo man sagribējās pusdienu pauzes maltīti, ko visticamāk arī došos baudīt uz kādu no augstāk aprakstītajām vietām! Labu apetīti!